Witte chocolade cheescake
Voorbereiding Smelt de boter in een pannetje. Let op: alleen smelten. Draai ondertussen met een keukenmachine de bastogne koekjes fijn tot kleine kruimeltjes en voeg de gesmolten boter toe....
Piepkuiken uit de oven
Voorbereiding Hak de tijm en rozemarijn met een groot koksmes fijn en maak samen met de kerrie- en paprikapoeder en de olijfolie een mengsel. Smeer hiermee de kuikens in...
Caesar salade met gegrilde kipfilet
Voorbereiding Snijd de onderkant van de little gems, waardoor de knapperige blaadjes allemaal uit elkaar vallen. Was deze in ruim koud water om eventueel zand eraf te spoelen. Draai...
Wentelteefjes van Fries suikerbrood
Voorbereiding Meng de melk en de eieren met een garde in een beslagkom. Sijd de frambozen vervolgens doormidden. Maak daarna de frambozenjam iets warm en voeg de frambozen toe....
Kheng Kiew Waan Kai
Groene Thaise curry met kip Voorbereiding Kook de wijn samen met de in stukken gesneden gember, ui, knoflook en geplette citroengras tot de helft in. Voeg daarna de groene...
Bouillabaisse a la Bries
Voorbereiding Hak de visgraten in iets kleinere stukken, schil de winterpeen en snijdt deze in grove stukken. Snijdt ook de prei, ui, tomaat, sinaasappel en de knoflook in grove...
Bries Café Glacé
Voorbereiding Snijd de vanillestokjes in de lengte door en haal met de punt van het mes het “merg” uit het stokje. Voeg dit samen met de cognac en de...
Gebakken kabeljauwfilet met coquilles
Voorbereiding Zorg ervoor dat u vier gelijke stukken kabeljauw heeft. Gebruik altijd kabeljauw met vel, omdat kabeljauw een losse structuur heeft valt het zonder vel snel uit elkaar als...
Soto Ajam
Voorbereiding Voor de bouillon: schil de gember en snijdt deze in plakjes, kneus het citroengras zodat de smaak en de geur goed vrijkomt. Snijdt de rode peper in de...
Pure chocolade soufflé
Voorbereiding Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Sla ondertussen met een garde in de keukenmixer de eieren, dooiers en de suiker op tot een dikke schuimige...
Pasta Vongole
Voorbereiding Snijdt met een mes de Spaanse peper in de lengte door en haal de witte zaadjes eruit. Maak daarna de knoflooktenen schoon en maak met behulp van een...
Beef Tataki
Voorbereiding Verwarm de ketjap en de sojasaus in een pan en laat daar het gekneusde citroengras, de doormidden gesneden peper, de gepelde knoflook en de in stukken gesneden gemberwortel...
Pure chocolade brownie met witte chocolademousse
Voorbereiding brownie Smelt de boter en chocolade au bain marie. Sla vervolgens met een garde de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa. Zeef ondertussen de bloem...
Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook
Voorbereiding Laat de slager de lamsrack al vliezen en panklaar maken. Pof de knoflook bollen (gewikkeld in aluminiumfolie) voor +/- 30 minuten op 180 graden in de oven en...
Salade Bries
Voorbereiding Kook de kreeften per 100 gram 1 minuut (dus een kreeft van een pond 5 minuten) in een pan met kokend water en spoel ze daarna af met...
Caipirinha
Hoe maak je de Caipirinha? 1) Snijd 1 halve limoen in 4 gelijke partjes en doe de partjes in een mooi tumblerglas. 2) Strooi de rietsuiker over de limoenen,...
Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten en teriyakisaus
Voorbereiding Laat de visboer mooie gelijkmatige stukken tonijn snijden en zeg erbij dat u ze zonder spier wenst, hier zitten namelijk veel pezen in. Snij de paprika zonder zaad...
Aardbeien à la Romanoff
Voorbereiding Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal met de punt van het mes het “merg” eruit. Doe de vanille bij de slagroom en sla met een...
- 0
Gemarineerde Asperges met gerookte zalm
Voorbereiding Schil de asperges 2 keer rondom met en dunschiller zodat er geen “draden” meer aan zitten en snijdt de onderste 2 cm eraf, dit kan een beetje houterig...