Soto Ajam

Voorbereiding

Soto Ajam Bries NoordwijkVoor de bouillon: schil de gember en snijdt deze in plakjes, kneus het citroengras zodat de smaak en de geur goed vrijkomt. Snijdt de rode peper in de lengte doormidden en pel de knoflook en de sjalotten en snijdt deze in grove stukken.
Voor de garnituur: snijdt de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm. Snijdt de koriander blaadjes zonder steeltjes grof en de rode peper in dunne ringetjes. Kook de eieren gedurende zes minuten hard, pel ze en snijdt ze in vieren.

Final Touch

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe. Draai het gas uit en laat het een uur doortrekken. Vlak voordat u de soto ajam gaat serveren bakt u de kippenblokjes gaar en verdeel deze over de diepe soepborden. Voeg dan ook de rest van de garnituren toe. Zeef de bouillon en breng het nog één keer aan de kook en schep het dan in de borden. U kunt er ook een maaltijdsoep van maken door er gekookte eiernoedels of glasnoedels aan toe te voegen.

Voor de bouillon:
2,5 liter kippenbouillon
3 stengels citroengras
100 gram gemberwortel
3 blaadjes djeroek peroet
1 st rode Spaanse peper
2 tenen knoflook
2 st sjalot

Garnituur
300 gram kipfilet
200 gram tauge
1/2 bos koriander
1 st Spaanse rode peper
10 st eieren