Recepten2019-07-16T21:15:17+02:00

RECEPTEN

Witte chocolade cheesecake

Witte chocolade cheesecake Voorbereiding Smelt de boter in een pannetje. Let op: alleen smelten. Draai ondertussen met een keukenmachine de bastogne koekjes fijn tot kleine kruimeltjes en voeg de gesmolten boter toe. Doe dit mengsel in de taartvorm en verdeel het met de vingertoppen over de hele [...]

Piepkuiken uit de oven

Piepkuiken uit de oven Voorbereiding Hak de tijm en rozemarijn met een groot koksmes fijn en maak samen met de kerrie- en paprikapoeder en de olijfolie een mengsel. Smeer hiermee de kuikens in en laat dit ruim een half uur marineren. Final Touch Verwarm de [...]

Caesar salade met gegrilde kipfilet

Caesar salade met gegrilde kipfilet Voorbereiding Snijd de onderkant van de little gems, waardoor de knapperige blaadjes allemaal uit elkaar vallen. Was deze in ruim koud water om eventueel zand eraf te spoelen. Draai de little gems in een sladroger droog. Pers vervolgens de knoflook door een [...]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood Voorbereiding Meng de melk en de eieren met een garde in een beslagkom. Sijd de frambozen vervolgens doormidden. Maak daarna de frambozenjam iets warm en voeg de frambozen toe. Snijd de mintblaadjes in dunne reepjes. Final Touch Zet een grote koekepan op middelgroot [...]

Kheng Kiew Waan Kai

Kheng Kiew Waan Kai Groene Thaise curry met kip Voorbereiding Kook de wijn samen met de in stukken gesneden gember, ui, knoflook en geplette citroengras tot de helft in. Voeg daarna de groene curry pasta toe. Als u van extra pikant houdt, kunt u naar smaak meer [...]

Bouillabaisse a la Bries

Bouillabaisse a la Bries Voorbereiding Hak de visgraten in iets kleinere stukken, schil de winterpeen en snijdt deze in grove stukken. Snijdt ook de prei, ui, tomaat, sinaasappel en de knoflook in grove stukken. Pel voor de garnituur de gamba’s en verwijder de darmkanalen, snijdt de diverse [...]

Bries Café Glacé

Bries Café Glacé Voorbereiding Snijd de vanillestokjes in de lengte door en haal met de punt van het mes het “merg” uit het stokje. Voeg dit samen met de cognac en de suiker-karamel* toe aan de espresso en kook dit toe de helft van de hoeveelheid in [...]

Gebakken kabeljauwfilet met coquilles

Gebakken kabeljauwfilet met coquilles Voorbereiding Zorg ervoor dat u vier gelijke stukken kabeljauw heeft. Gebruik altijd kabeljauw met vel, omdat kabeljauw een losse structuur heeft valt het zonder vel snel uit elkaar als u het bakt. Zorg er ook voor dat de coquilles stevig aanvoelen, deze bakken [...]

Soto Ajam

Soto Ajam Voorbereiding Voor de bouillon: schil de gember en snijdt deze in plakjes, kneus het citroengras zodat de smaak en de geur goed vrijkomt. Snijdt de rode peper in de lengte doormidden en pel de knoflook en de sjalotten en snijdt deze in grove stukken. Voor [...]

Pure chocolade soufflé

PURE CHOCOLADE SOUFFLE Voorbereiding Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Sla ondertussen met een garde in de keukenmixer de eieren, dooiers en de suiker op tot een dikke schuimige massa. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel en als laatst de gezeefde [...]