Recepten2019-07-16T21:15:17+02:00

RECEPTEN

Pasta Vongole

Pasta Vongole Voorbereiding Snijdt met een mes de Spaanse peper in de lengte door en haal de witte zaadjes eruit. Maak daarna de knoflooktenen schoon en maak met behulp van een staafmixer van de peper, knoflook en de olijfolie een gladde massa. Spoel in stromend water de [...]

Beef Tataki

Beef Tataki Voorbereiding Verwarm de ketjap en de sojasaus in een pan en laat daar het gekneusde citroengras, de doormidden gesneden peper, de gepelde knoflook en de in stukken gesneden gemberwortel ruim een half uur in trekken. Snij de ossenhaas in repen van zo’n vier centimeter dikte. [...]

Pure chocolade brownie met witte chocolademousse

Pure chocolade brownie met witte chocolademousse Voorbereiding Brownie Smelt de boter en chocolade au bain marie. Sla vervolgens met een garde de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa. Zeef ondertussen de bloem en cacaopoeder. Meng de gesmolten boter en chocolade door de eier -en suikermassa. [...]

Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook

Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook Voorbereiding Laat de slager de lamsrack al vliezen en panklaar maken. Pof de knoflook bollen (gewikkeld in aluminiumfolie) voor +/- 30 minuten op 180 graden in de oven en laat ze daarna iets afkoelen. Blancheer de haricots verts en spoel deze af [...]

Salade Bries

Salade Bries Voorbereiding Kook de kreeften per 100 gram 1 minuut (dus een kreeft van een pond 5 minuten) in een pan met kokend water en spoel ze daarna af met koud water anders garen ze door. Pluk de slasoorten in kleine stukjes, was het in ruim [...]

Caipirinha

Caipirinha Hoe maak je de Caipirinha? 1) Snijd 1 halve limoen in 4 gelijke partjes en doe de partjes in een mooi tumblerglas. 2) Strooi de rietsuiker over de limoenen, naar smaak. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de Cachaça) overheersen in deze [...]

Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten en teriyakisaus

Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten en teriyakisaus Voorbereiding Laat de visboer mooie gelijkmatige stukken tonijn snijden en zeg erbij dat u ze zonder spier wenst, hier zitten namelijk veel pezen in. Snij de paprika zonder zaad in reepjes en de prei en lente-ui in dunne ringetjes, maar [...]

Aardbeien à la Romanoff

Aardbeien à la Romanoff Voorbereiding Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal met de punt van het mes het “merg” eruit. Doe de vanille bij de slagroom en sla met een garde de slagroom tot yoghurt dikte. Voeg vervolgens de crème fraîche en de crème [...]

Gemarineerde Asperges met gerookte zalm

Gemarineerde Asperges met gerookte zalm Voorbereiding Schil de asperges 2 keer rondom met en dunschiller zodat er geen “draden” meer aan zitten en snijdt de onderste 2 cm eraf, dit kan een beetje houterig zijn. Doe de asperges in een lage pan waar ze plat in kunnen [...]