ZONADVIES VAN LANCASTER

zonadvies van Lancaster

Veilig zonnen met Lancaster

Lancaster is in 1946 opgericht in Monaco en is al jarenlang de onbetwiste nummer 1 in ons land op het gebied van luxe zonverzorging. Dit is te danken aan de onafgebroken zoektocht die de wetenschappers in de Lancaster Laboratories elke dag aangaan om de allerbeste producten te ontwikkelen die onze huid beschermen tegen de zon, herstellen van blootstelling aan de zon, maar die ons ook snel de felbegeerde goudbruine teint geven waar we allemaal zo naar verlangen. Dit alles in combinatie met een veelvoud aan verschillende texturen en beschermingsfactoren, zodat je het zonproduct kan kiezen dat het beste bij jouw behoeften past om volop te genieten van de zon!

Lancaster is nu volledig clean & ocean friendly. De producten zijn geformuleerd op basis van vegan en biologisch afbreekbare ingrediënten. De waterbestendige formules bevatten geen belastende filters zoals oxybenzone, octinoxate, octocrylene, homosalaat of nanodeeltjes en zijn dus geformuleerd met respect voor het koraal. De zonnefilters zijn niet in water oplosbaar en verminderen de impact op het mariene ecosysteem, doordat Lancaster 25% minder zonnefilters gebruikt, zonder concessies te doen aan de effectiviteit.

Eén van Lancaster’s grootste innovaties? De Advanced Full Light Technology, die aanwezig is in alle Lancaster zonverzorgingsproducten en zich richt op 100% van het zonnespectrum* (UVA- en UVB-stralen, zichtbaar licht en infraroodstralen) en is nu verbeterd met extra bescherming tegen blauw licht. Het nieuwe Sun Repair System helpt bij het herstel van de huid na zonbeschadigingen en richt zich op het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering.
Natuurlijk bevatten de producten nog altijd het iconische Tan Activator Complex, dat erom bekend staat dat het de aanmaak en de egale verdeling van de melanine in de huid stimuleert. Dit zorgt voor een stralende, gelijkmatige en langdurige goudbruine teint in de helft van de tijd**, zelfs voor de huid die van nature niet zo makkelijk bruin wordt.

Ontdek nu de zonverzorging die het beste bij jou past en ontvang gepersonaliseerd advies.

UV-index

De totale hoeveelheid UV aan de grond op het middaguur wordt zonkracht genoemd, internationaal ook wel UV-Index. Deze kan in ons land variëren van 0 tot 8. Bij 0 is er geen UV en 8 staat voor de maximale hoeveelheid UV-stralen. In landen dichter bij de evenaar en in de bergen kan de UV-index een waarde van 15 of hoger halen.

De tabel hieronder geeft globaal aan hoe lang de huid van een gemiddelde Nederlander midden op de dag zon kan verdragen bij een bepaalde UV-index. Voor wie snel verbrandt is die tijd korter. De vermelde tijd geeft aan na hoeveel minuten een onbeschermde huid rood kleurt volgens KWF Kankerbestrijding. Dat is het maximum voor wie verstandig wil zonnen.

Zonkracht Omschrijving in het weerbericht Roodkleuring vd huid na x minuten Huid verbrandt
1-2 Vrijwel geen 100 – 50
3-4 zwak 35 – 25
5-6 matig 25 – 15 gemakkelijk
7-8 sterk 15 – 10 snel
9 en hoger zeer sterk minder dan 10 zeer snel
De UV-index van het KNMI in samenwerking met KWF Kankerbestrijding.

Invloed op zonkracht

  • Hoe hoger de zon staat, hoe hoger de UV-index. In de zomer en tussen 12:00 en 16:00 uur staat de zon hoger. Warmte heeft geen invloed. Op een koele, zonnige dag kan de zonkracht soms sterker zijn dan op een warme dag.
  • Hoe meer wolken, vocht of luchtvervuiling, hoe lager de UV-index. Echter, geeft veel bewolking hooguit dezelfde bescherming als SPF5. Gebruik daarom dagelijks zonverzorging om je huid te beschermen.