Kheng Kiew Waan Kai

Groene Thaise curry met kip

Voorbereiding

Kheng Kiew Waan Kai Bries NoordwijkKook de wijn samen met de in stukken gesneden gember, ui, knoflook en geplette citroengras tot de helft in. Voeg daarna de groene curry pasta toe. Als u van extra pikant houdt, kunt u naar smaak meer curry pasta toevoegen. Laat dit een paar minuten zachtjes doorkoken, zodat alle kruiden en specerijen goed tot hun recht koken uit de groene curry pasta. Voeg vervolgens de ongezoete room en de kokosmelk toe en laat deze nog 5 minuten lekker doorpruttelen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de rode ui en lente ui in ringen. Zeef de groene currysaus en maak het op smaak met peper en zout uit de molen. Snijd de kipfilet in blokjes.

Final Touch

Bak op middelgroot vuur de kipfilet mooi goud bruin in iets olijfolie. Voeg daarna de paprika, lente ui en rode ui toe en “blus” het af met de groene curry saus. Eén keer opkoken en de taugé toevoegen. Pas op, niet te lang doorkoken, dan blijven de groenten nog lekker knapperig. Basmatirijst of eiernoedels erbij en eet smakelijk!

U kunt natuurlijk ook rundvlees of gamba’s gebruiken ipv kip of zonder dit alles, dan heeft u een prachtig vegetarisch gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr kipfilet
Voor de saus
2 dl witte wijn (droge)
50 gr gemberwortel
2 sprieten citroengras
2 st witte ui
2 st knoflooktenen
3 eetlepels groene curry pasta
2 dl ongezoete room
2 dl kokosmelk

Garnituur
1 st rode paprika
1 bos lenteui
200 gr taugé
2 st rode ui