Witte chocolade cheesecake

Voorbereiding

Cheesecake witte chocolade Bries NoordwijkSmelt de boter in een pannetje. Let op: alleen smelten. Draai ondertussen met een keukenmachine de bastogne koekjes fijn tot kleine kruimeltjes en voeg de gesmolten boter toe. Doe dit mengsel in de taartvorm en verdeel het met de vingertoppen over de hele bodem en druk het iets aan en zet het een half uurtje in de koeling zodat de bodem kan opstijven.

Week vervolgens de gelatineblaadjes in ruim koud water. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en bewaar dit in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het zaad eruit. Maak dit samen met de melk in een pannetje warm net tegen de kook aan en los hierin de geweekte gelatineblaadjes en de witte chocolade op.

Klop de roomkaas, die op kamertemperatuur moet zijn, samen met de basterdsuiker in de keukenmachine luchtig op. Doe het roommengsel in een beslagkom en voeg het chocolade/gelatine mengsel toe en meng het met een garde. Spatel vervolgens de slagrom door het mengsel en stort het op de bodem van de taartvorm. Laat het vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

U kunt de cheesecake natuurlijk ook een dag van te voren maken.

Final Touch

Snijd de taart in mooie punten en snijd de aardbeien doormidden en marineer ze vervolgens in rozenwater samen met de fijn gesneden mintblaadjes. Verdeel de aardbeien nonchalant over de taart en iedereen is blij. U kunt natuurlijk allerlei soorten fruit gebruiken.

Ingrediënten voor 8 personen
1 pak bastognekoekjes (260 gr)
600 gr roomkaas (Philadelphia)
175 gr witte basterdsuiker
1 vanille stokje
200 gr witte chocolade
1 dl melk
3 blaadjes gelatine
2 dl ongezoete slagroom
2 bakjes aardbeien
Rozenwater
20 blaadjes mint

Extra benodigdheden
een taartvorm van 22 cm