Recipes2019-07-19T13:25:25+02:00

RECEPTEN

Bries Café Glacé

Bries Café Glacé Voorbereiding Snijd de vanillestokjes in de lengte door en haal met de punt van het mes het “merg” uit het stokje. Voeg dit samen met de cognac en de suiker-karamel* toe aan de espresso en kook dit toe de helft van de hoeveelheid in [...]

Gebakken kabeljauwfilet met coquilles

Gebakken kabeljauwfilet met coquilles Voorbereiding Zorg ervoor dat u vier gelijke stukken kabeljauw heeft. Gebruik altijd kabeljauw met vel, omdat kabeljauw een losse structuur heeft valt het zonder vel snel uit elkaar als u het bakt. Zorg er ook voor dat de coquilles stevig aanvoelen, deze bakken [...]

Soto Ajam

Soto Ajam Voorbereiding Voor de bouillon: schil de gember en snijdt deze in plakjes, kneus het citroengras zodat de smaak en de geur goed vrijkomt. Snijdt de rode peper in de lengte doormidden en pel de knoflook en de sjalotten en snijdt deze in grove stukken. Voor [...]

Pure chocolade soufflé

PURE CHOCOLADE SOUFFLE Voorbereiding Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Sla ondertussen met een garde in de keukenmixer de eieren, dooiers en de suiker op tot een dikke schuimige massa. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel en als laatst de gezeefde [...]

Pasta Vongole

Pasta Vongole Voorbereiding Snijdt met een mes de Spaanse peper in de lengte door en haal de witte zaadjes eruit. Maak daarna de knoflooktenen schoon en maak met behulp van een staafmixer van de peper, knoflook en de olijfolie een gladde massa. Spoel in stromend water de [...]

Beef Tataki

Beef Tataki Voorbereiding Verwarm de ketjap en de sojasaus in een pan en laat daar het gekneusde citroengras, de doormidden gesneden peper, de gepelde knoflook en de in stukken gesneden gemberwortel ruim een half uur in trekken. Snij de ossenhaas in repen van zo’n vier centimeter dikte. [...]

Pure chocolade brownie met witte chocolademousse

Pure chocolade brownie met witte chocolademousse Voorbereiding Brownie Smelt de boter en chocolade au bain marie. Sla vervolgens met een garde de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa. Zeef ondertussen de bloem en cacaopoeder. Meng de gesmolten boter en chocolade door de eier -en suikermassa. [...]

Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook

Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook Voorbereiding Laat de slager de lamsrack al vliezen en panklaar maken. Pof de knoflook bollen (gewikkeld in aluminiumfolie) voor +/- 30 minuten op 180 graden in de oven en laat ze daarna iets afkoelen. Blancheer de haricots verts en spoel deze af [...]

Salade Bries

Salade Bries Voorbereiding Kook de kreeften per 100 gram 1 minuut (dus een kreeft van een pond 5 minuten) in een pan met kokend water en spoel ze daarna af met koud water anders garen ze door. Pluk de slasoorten in kleine stukjes, was het in ruim [...]

Caipirinha

Caipirinha Hoe maak je de Caipirinha? 1) Snijd 1 halve limoen in 4 gelijke partjes en doe de partjes in een mooi tumblerglas. 2) Strooi de rietsuiker over de limoenen, naar smaak. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de Cachaça) overheersen in deze [...]

Go to Top