Gegrilde Lamsracks met gepofte knoflook

Voorbereiding

Lamsrack Bries NoordwijkLaat de slager de lamsrack al vliezen en panklaar maken. Pof de knoflook bollen (gewikkeld in aluminiumfolie) voor +/- 30 minuten op 180 graden in de oven en laat ze daarna iets afkoelen. Blancheer de haricots verts en spoel deze af met koude water. Hak met een groot koksmes de rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk.

Final Touch

Haal ruim een uur voordat u begint met koken, de lamsracks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zet de grillpan op het fornuis of zet de barbecue aan en laat deze goed warm worden. Smeer het lam licht in met olie en maak een mooi grillstreepje op het vlees van de racks. Strooi na het grillen de rozemarijn en tijm over het vlees. Dit doe je na het grillen anders verbrand het. Zet de racks ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. Maak intussen de haricots verts in een pan met een beetje boter warm en breng het op smaak met zout en peper uit de molen. Verdeel deze over de borden. Natuurlijk kunt u ook een ander soort groente gebruiken als u dat wenst. Haal de knoflook uit de aluminiumfolie, snij deze met een kartelmes doormidden en leg op elk bord een halve bol. Snij vervolgens het lam, welke mooi rosé is, in drie stukken leg deze op de haricots verts. Haal met de punt van uw mes de knoflook ‘pulp’ uit de bol en smeer dit over het vlees, dit is pas echt genieten.

Ingrediënten voor 4 personen
4 st lamsracks (+/- 250 gr p.p.)
1 bollen knoflook
300 gram haricots verts
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm