Pure chocolade brownie met witte chocolademousse

Voorbereiding

Brownie

Chcolade Brownie Bries NoordwijkSmelt de boter en chocolade au bain marie. Sla vervolgens met een garde de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa. Zeef ondertussen de bloem en cacaopoeder. Meng de gesmolten boter en chocolade door de eier -en suikermassa. Spatel voorzichtig de bloem en cacaopoeder er doorheen, en als laatste de gehakte noten. Stort de massa in een vierkant bakblik en bak deze gedurende 15 minuten in de oven op 175 graden en laat de brownie een paar uur afkoelen.

Witte chocolademousse

Smelt de chocolade au bain marie en sla ondertussen met een garde de slagroom tot yoghurt dikte en bewaar het in de koelkast. Sla vervolgens wederom met een garde de eiwit samen met de suiker tot een wit en vast schuim. Meng met een spatel de gesmolten chocolade door het eiwitschuim. Meng als laatste de slagroom er luchtig doorheen. Laat de mousse een paar uur in de koelkast opstijven.

Final Touch

Als de brownie is afgekoeld haal het dan uit het bakblik en snij vierkante blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter en leg er vier van op een bord. Ik kan het mij niet voorstellen, maar als u nog over heeft kunt u het ook goed bewaren in de vriezer. Neem vervolgens de mousse en maak met een warme lepel een quenelle en leg deze naast de brownie. Leg voor de garnering een paar frambozen of aardbeien erbij en dan lekker genieten!!

Ingrediënten voor +/- 10 personen
250 gr pure chocolade
250 gr boter (ongezouten)
280 gr suiker
5 eieren
140 gr bloem
200 gr ongezouten gemengde noten
40 gr cacaopoeder

Voor de mousse:
180 gr witte chocolade
90 gram eiwit
2,5 dl gezoete room
75 gr suiker